2015. február 11., szerda

Sol Invictus

8 dolog, amit már tudunk a Faith No More "Sol Invictus" lemezéről, többek között itt vannak a számcímek!

1 Az album május 18-án jelenik meg Európában, 19-én pedig az Egyesült Államokban.


2 A lemez 10 dalt tartalmaz. Ez és a többi, az új lemezzel kapcsolatos információ a banda hivatalos közleményéből való, ami először a Rolling Stone magazinban jelent meg. A három - a Motherfucker, a Superhero és a Matador - már megjelent, vagy kislemezként megjelenő dalt a zenekar 2011-től már élőben is játszotta.


A teljes számlista a következő:



1. “Sol Invictus”
2. “Superhero”
3. “Sunny Side Up”
4. “Separation Anxiety”
5. “Cone of Shame”
6. “Rise of the Fall”
7. “Black Friday”
8. “Motherfucker”
9. “Matador”
10. “From the Dead”


3 A zenekar azt is közölte, hogy a lemezhez új képi világ is készült, ami azonban még nem a lemezborítót jelenti.

4 A lemezt a csapat próbatermében vették fel, amit "Estudios Koolarrow" néven emlegetnek. A "Koolarrow" eredetileg Bill Gould lemezkiadója. Billy a múlt héten így nyilatkozott a munkálatokról: "Rengeteg kihívást jelentett a lemezfelvétel. Időt, türelmet és mivel nem stúdióban, hanem egy próbahelyen rögzítettük......nos, rengeteg improvizációt is igényelt.


5 Mike Patton az ugyancsak oaklandi Vulcan stúdióban rögzítette az énektémákat.


6 Bill szerint a frontember igen figyelemreméltó munkát végzett. A Rolling Stone magazinnak így nyilatkozott: "Szóval Patton megint Patton. Dúdolgat, üvölt, és persze mindent szívből. Mindig is furcsa hatásokat gyúrtunk össze egységes zenévé."


7 Gould korábban már hatásokként emlegette a Cramps-t, Link Wray-t, egy kis black metált  és balkán zenei motívumokat. Ezek mellet most megemlítette az ő nagy kedvenceit, a Siouxsie and the Banshees-t és a Roxy Music-ot is. "A lemez hipnotikus és gótikus, visszatérünk az első album hangzásvilágához."


8 A lemez összetéveszthetetlenül Faith No More-ként szól majd, ígéri a zenekar vezetője. Ahogy Mike "Puffy" Bordin nyilatkozta nemrég: "Senki sem szólt bele a hangzásba, így az csakis rajtunk múlt. Végre úgy éreztük, hogy ez az a lemez, ahol mi irányítunk, de így persze a felelősség is a miénk." 

Bill ugyanazt ismételgeti: "Szerintem ez elég izgalmas anyag. Van, hogy igen erős és vannak igazi "elszállós" részek. Minden, amit és ahogy csinálunk, mi vagyunk."











info: http://newfaithnomore.com/2015/02/10/8-things-we-know-about-faith-no-mores-sol-invictus-including-track-list/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése