2015. február 15., vasárnap

Faith No More történelem - 1.

A kezdetek

A következőkben a Faith No More zenekar rövid történetét olvashatjátok. Gondoltam ugyanis, hogy jól jöhet néhány információ azoknak, akik csak 2009 - ben ismerkedtek meg a bandával valamelyik fesztiválon, vagy épp a Youtube - on, de azoknak is ajánlom ezeket a bejegyzéseket, akiknek csak annyi ugrik be a "fésznómórról", hogy ők tolták azt a rapmetálos számot az "Epic"-et, meg hogy "Easy". Ennél ugyanis sokkal többről szól a sztori.

1980 - ban négy kaliforniai fiatalember, név szerint  Mike "Puffy" Bordin, Billy Gould, Mike”The Man” Morris, és Wade Worthington megalapították a Sharp Young Men zenekart. Rövidesen azonban nevet változtattak, ugyanis úgy érezték, hogy a Sharp Young Men túl egyértelmű. Morris a Faith In No Man nevet javasolta, ami Mike Bordin-nak tetszett, de szerinte túl hosszú volt és lerövidítette Faith. No Man - re.



Háromévnyi közös zenélés után Worthington kilépett, és ekkor döntött úgy Bill Gould, hogy a billentyűs helyére szobatársát, Roddy Bottum-ot hívja a bandába. A formáció aztán egy Matt Wallace(!) nevű úriembernek köszönhetően 1983-ban kiadhatta az első és utolsó, Quiet in Heaven/Song of Liberty című maxiját.



Gould, Bordin és Bottum jól kijöttek egymással, az énekes Mike „The Man” Morris - szal azonban egyre több gond adódott. A főnököt játszó, a többieknél idősebb Morris ugyanis megpróbálta teljes irányítása alá vonni társait. Nem kellett hát sokat várni, és a három jól nevelt srác úgy vált meg a frontemberüktől, hogy kiléptek a csapatból.



Miután egy rakás énekest kipróbáltak (köztük volt a képen látható Courtney Love, Kurt Cobain özvegye is), a banda 1983-ban Chuck Mosley mellett döntött. Még abban az évben érkezett Jim Martin gitáros is, aki az időközben csatlakozott Mark Bowen-t váltotta. ’84-ben aztán új névvel és új felállással elkészült egy 4 számos demo, hogy egy évvel később megjelenjen a Faith No More első albuma, a "We Care A Lot".


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése