2015. február 22., vasárnap

Bordin és Bottum a Sol Invictus-ról

Sűrű hete volt a jelenleg Ausztráliában turnézó Faith No More zenekarnak. Az érdeklődés ugyanis egyre nagyobbbb az új, "Sol Invictus" album iránt.



"Természetesen korábban egyértelműen úgy születtek a dalok, hogy egy helyiségben együtt zenélgettünk. Azok az idők azonban már elmúltak." emlékszik vissza Bottum sóvárogva a régi időkre az ausztrál Beat magazinnak. "Manapság a lemezkészítés nagyon kényelmes dolog. Ennek ellenére mi mégis annak az analóg módját választottuk. A lemezen hallható összes zongorabetétet valódi zongorán játszottam fel a stúdiónkban. Szóval ez úgy nézett ki, hogy mindenki ugyanabban a szobában dolgozott a dalokon, de nem egy időben. Egy kényelmes korban élünk, amiben a dolgokat nagyon könnyű összehozni. Rengetegféle elektronikus hangzás, meg különféle zenei irányzatok vannak. Azonban a Faith No More-nál szerintem mi eléggé ragaszkodunk a gyökerekhez. Ebben a zenekarban játszani az olyan dolog, hogy jó barátok vagyunk, tiszteljük egymást és egy közös sikerért dolgozunk. Most például ezért épp egy szobában ücsörgök Oaklandban."



Roddy az új album iránti lelkesedését az új-zélandi 13thFloor magazinnak adott interjújában folytatta. A billentyűst Marty Duda kérdezte.

MD: Mi a fene?! Egy dolog színpadra állni és 20 éves számokat játszani és egy teljesen más dolog stúdióba vonulni és új albumot készíteni. Mi motivált, hogy új lemezt adjatok ki?

RB: Összetett történet volt, valahogy kikívánkozott belőlünk. Mindig más valaki tett hozzá a dologhoz, aztán meg összejöttünk és dolgoztunk rajta egy kicsit.

MD: Értem.

RB: Különféle dolgokból raktuk össze a számokat, mindenki szerteszét volt közben. Elég nehéz volt így, egymástól távol élve dolgozni. A zongoratémákat San Franciscóban játszottam fel, ahol a többiek élnek, ellentétben velem, aki New Yorkba költöztem. Szóval feszes volt a tempó, de attól függetlenül persze jó buli volt. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, van egyfajta nyelvezet ami kialakult köztünk, ez sokat segít, mert megkönnyíti a dolgunkat. Mi négyen, vagy ha úgy vesszük öten nagyon régóta ismerjük egymást. Ettől teljesen laza az egész, szinte családias a hangulat. Olyan, mint összejönni a régi haverokkal, ami nagyon jó érzés.


Eközben Mike Bordin az ausztrál MusicFeeds-nek mesélt izgatottan az új lemezről.

"Ezen az albumon minden lesz." "Ott van mindjárt az énekesünk Mike a hihetetlen tehetségével és technikai tudásával. Aztán a basszusgitáros, aki kiváltképp tehetséges abban, hogy létrehozza azokat a különféle finom kis hangulatokat, háttereket a zenénkben. Az albumon mindannyiunk ötletei megvalósultak. Van elég rock, van elég zúzás, van elég dallam és van elég sötétség. Minden alkotórész együtt." 

"A Faith No More nem egy emberes dolog. Sosem volt az. Ez a mindnyájunk által hozzáadott értékről szól." 

"A lemezben lévő törekvés a jó iránt és az ehhez vezető munka hihetetlen volt."- áradozik a dobos. "Ali várom már, hogy a közönség megismerje és véleményt mondjon a lemezről. Imádom ezt az albumot. Hiszek benne. Tudom, hogy nem mindenkinek tetszik majd, hiszen ez Faith No More! A zenénkre kapott reakciók pedig sosem változnak. Persze a közönség sem azt kapja, amire számít. Ennek ellenére szerintem ez egy rohadt jó lemez. Messze a legjobb, amit manapság készíthettünk."






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése