2015. május 17., vasárnap

Faith No More történelem - 4.

Angeldust, avagy a nagy változások

A "Real Thing" albumot követő "Angeldust" szinte mindent megváltoztatott a zenekar körül. Nem csak világhírt, hanem sok egyebet is hozott a banda életébe. Következzenek most ezek, sorjában.






Szóval elkészült az "Angeldust", amivel valójában a zenekaron belül már az album készítésekor akadtak gondok. Jim Martinnak ugyanis a saját bevallása szerint "nem sok lehetőséget hagytak" a többiek, vagyis kevés hely maradt a gitártémáinak. Az tény, hogy a "piros szemüveges srác" ekkor már nem igazán illett bele a banda új imidzsébe. Ha azonban ez lett volna a legnagyobb gond Jimmel, akkor minden bizonnyal a mai napig ő pengetne a Faith No More-ban.




Azonban nem csak ennyi volt a baj. Martin a mellett, hogy nehezen kezelte a zenekaron belüli háttérbe kerülését, - hiszen nem egy klasszikus metál bandáról van szó, ahol akár hosszú perceken keresztül is szólózhat a gitáros - hanem a banda körüli pörgéssel sem tudott mit kezdeni. A promóciós interjúkból sorban kimaradt, és a csapat szürreális humorérzékét is egyre kevésbé díjazta. Pedig az egyik ilyen "poén" még inkább megerősítette a csapat helyét a slágerlistákon.





Jim Martin és a többi tag között feszülő ellentét az Angeldust turné alatt tovább nőtt. A dolog odáig fajult, hogy a koncertek előtt Martin már a beállásokon sem jelent meg, ilyenkor a gitártechnikusa helyettesítette. 1993-ban aztán végleg elváltak útjaik: a csapat faxon közölte a gitárossal, hogy nem kívánnak tovább együtt dolgozni vele. Martin változata szerint ő döntött úgy, hogy elhagyja "ezeket az elmebetegeket". Roddy Bottum azonban nemrég egy internetes kérdezz - felelek közönségtalálkozón Jim távozásaként a gitáros Mike Patton iránti ellenszenvét nevezte a kiválása fő okaként. Hogy valójában mi volt az egyik alapító FNM tag távozása mögött, pontosan nem tudni. Az egyik legvalószínűbb ok azonban minden bizonnyal az, hogy a Faith No More zenéjébe egyre kevesebb "metál" kellett.




FOLYT. KÖV.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése