2015. május 3., vasárnap

Faith No More történelem - 3.

Angeldust, turné és tagcserék

A Faith No More 1989-ben megjelentette 3. albumát, amivel egycsapásra világhírű zenekar lett. A Real Thing sikerhez persze hozzájárultak a zenetévék, és az a tény, hogy a csapat olyan zenekarok kedvence volt, mint pl. a Metallica vagy a Guns n Roses, akikkel turnézni mehettek.




                                          artistwd.com


Az amerikai és a későbbi világ körüli turnénak köszönhetően az album világszerte 4 millió példányban fogyott, ami az akkori internetmentes korszakban nem kis teljesítmény volt. A már említett "From Out of Nowhere", az "Epic" és a "Falling to Pieces"videók mellé pedig készült még egy, a "Surprise! You're Dead!" című számból is.



A "Surprise! You're Dead!" című számot kislemezként a zenekar hivatalosan nem adta ki, a hozzá készült, Bill Gould által rendezett videóklip is csak később, a banda 1993-as "Video Croissant" videógyűjteményében jelent meg.






1991-ben a zenekar kiadta az első és eddigi egyetlen hivatalos koncertalbumát "You Fat Bastards: Live at the Brixton Academy" címmel. A videó és hanganyagon, (meg ebben az időszakban egy csomó koncerten is) egyaránt hallható a Black Sabbath "War Pigs" című száma, ami Mike Bordinnak az angol zenekar iránti rajongásának köszönhető.









A csapat a "Real Thing" után egy még kísérletezőbb album készítését tervezte. 1992-ben aztán elkészült az "Angeldust", ami Amerikában mérsékelt sikert aratott, (bár itt is elérte az aranylemezt) ám a világ többi pontján a "Midlife Crisis" és a Commodores sláger, az "Easy" feldolgozás rádiósikereinek köszönhetően jól fogyott.






Patton ekkor már teljes tagként vett részt a munkában. A szövegeket egyedül írta, (kivétel a "Be Aggressive", ami Roddynak köszönhető) és sok szakmabeli társával ellentétben nem használt és a kávé és némi alkohol kivételével a mai napig nem is használ drogokat. A szövegírás közben az úgynevezett alvásmegvonás technikát alkalmazta, ami nagyjából annyit jelentett, hogy 2-3 napig nem aludt, majd nekiállt lejegyezni a gondolatait. Az album második kislemeze az "A Small Victory" című dal lett.






A több díjjal jutalmazott klipet az "Everything's Ruined" című kislemez követte. Ez jóval egyszerűbb kivitelezésű, ám annál érdekesebb videót eredményezett. A dal pedig a szakértők szerint az egyik (hanem a legjobb) szerzemény az albumon.








FOLYT.KÖV.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése