2015. március 26., csütörtök

Faith No More remix, képregény, és Roddy opera

Mint a régi szép időkben, most is beindult a Faith No More médiaözön, és egyre több helyen és több minden olvasható a zenekarról. Ez persze nem baj, sőt. Majd 20 év kihagyás után egy új albummal jelentkező csapatnál ez a minimum. Következzen csak néhány, a héten megjelent érdekesség.

Superhero remix

Már hallható a youtube-on az Einsturzende Neubauten-es Alexander Hacke által újrakevert/gondolt Superhero című dal, "Superhero Battaglia" címmel. (Valószínűleg azok értékelik igazán a videomegosztós formátumot, akiknek nincs meg a lemez bakeliten, a feldolgozás ugyanis ott jelent meg először.)

Tessék:


Emlékeztetőül itt az eredeti:




Júniusban jön a Faith No More képregény

A Patton anyazenekarának számító Mr.Bungle és a Faith No More egy közös képregényben jelenik meg. A szokatlan alkotásnak persze előzetese is van.



A történetek Mike Wellman tollából valók (Csillagközi romboló, Star Trek) az animációkért pedig az a Matt Jacobs felel, aki a Tomahawk zenekar "Oddfellows" klipjéért is. A képregényt június 24-től kereshetik a rajongók a boltokban.

Jövőhéten bemutatják Roddy Bottum operáját

A billentyűs első komolyzenei próbálkozását április 2-án mutatják be New Yorkban. Roddy a Noisey internetes portálnak beszélt a "Sasquatch" (Nagylábú) című operájáról.

"Ez nem egy klasszikus opera, inkább csak fura kis operettek összessége. Los Angelesben nőttem fel, de New Yorkba költöztem kifejezetten az opera műfaj miatt. Aztán jött ez az abszurd ötlet egy szerelmi történetről, a Sasquatch - ről. A sztorit és a zenét is én írtam, és a jövő hónapban mutatjuk be. Először még csak három felvonást láthat a közönség, de tervezem, hogy később kibővítem, és egy teljes, nagy operát írok belőle." 

"A címéről csak annyit, hogy a kedvenc karaktereim az olyan gyengéd óriások, mint Frankeinstein vagy az Elefántember - aki egy félreértett szörnyeteg, de akiről a végén kiderül, hogy nagyon érzékeny és intelligens. Az efféle dolgok mindig magukkal ragadnak. Úgy gondolom, hogy a cím - Sasquatch elég jól visszaadja ezt. Megérintett a nagy szörnyeteg, akinek arany szíve van."

Tehát ha valaki a jövőhéten New Yorkban jár, és érdekli a komolyzene, menjen Brooklynba, és nézze meg a Sasquatch - et.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése